Eenvoudig vragenlijsten (laten) invullen

Vragenlijsten kunnen in BergOp op verschillende manieren worden ingevuld:

  • Rechtstreeks in BergOp door medewerkers
  • Via een cliëntenportaal door cliënten/respondenten

Rechtstreeks in BergOp

Als BergOp-gebruiker kunt u vragenlijsten direct invoeren. U kiest bij uw cliënt voor de knop “+ meting” en kunt direct de antwoorden invullen én het profiel opvragen.

vragenlijsten toevoegen en direct invoeren
DSC05867JPG

Via het cliëntenportaal

Cliënten of betrokkenen kunnen online vragenlijsten invullen. Dit doen zij in een eigen beveiligde omgeving: het cliëntenportaal. Toegang kunt u op twee manieren geven:

  • Met wachtwoord
    Als medewerker van een (onderwijs- of zorg-)instelling genereert u eenvoudig een wachtwoord. Geef deze cliënt het wachtwoord. Hij/zij logt daarmee in in het persoonlijke portaal.
  • Per e-mail
    Verstuur een mail met een link naar het persoonlijke portaal. De inhoud van deze mail bepalen instellingen zelf.

Optioneel: dubbele authenticatie

Het is mogelijk om een dubbele authenticatie in te stellen bij het versturen van vragenlijsten via wachtwoord of e-mail. Naast het wachtwoord of de directe link naar de vragenlijsten ontvangt de informant een verificatiecode om toegang te krijgen tot het cliëntenportaal. Instellingen bepalen zelf of ze van deze extra beveiligingsmethode gebruik willen maken.

Gegevens exporteren

De vragenlijstgegevens kunt u gemakkelijk exporteren naar een Excelbestand. Zowel de item- als schaalscores worden getoond. Ook kunt u de normscores, zoals percentielen, inzien. Deze export kunt u gebruiken voor verdere analyse met Excel, SPSS of andere programma’s. Desgewenst kunt u bij ons van elke vragenlijst een syntaxbestand opvragen om de gegevens in SPSS te kunnen interpreteren.

Naast antwoorden op de vragenlijsten kunt u andere gegevens exporteren, zoals cliëntgegevens, contactpersonen, ROM-processen, gebruikersgegevens en het organogram.

 

Aan de slag

BergOp-gebruikers kunnen dus losse metingen aanmaken om een of meerdere vragenlijsten direct in te voeren of via e-mail of wachtwoord te verzenden. Uw organisatie kan er ook voor kiezen om vooraf standaardpakketjes met metingen klaar te zetten: ROM-processen.

Andere functies van BergOp