Implementatie

Vragenlijsten afnemen, het klinkt heel gemakkelijk, maar vaak komt er veel bij kijken. Wanneer starten we? Bij wie moeten er vragenlijsten worden afgenomen? Hoe houden we bij of ze worden ingevuld? Hoe maken we het beste gebruik van de uitkomsten? Kortom: hoe weef je de 'gouden draad' van informatie door je organisatie?

Wij bieden hierin ondersteuning op maat. Duurzame implementatie is ons uitgangspunt, want zo werk je aan kwaliteitsverbetering en innovatie.

 

Als klant van BergOp krijgt u een vaste contactpersoon (uw relatiemanager) voor al uw vragen over BergOp.

 

Fases

Binnen de implementatie zijn er vier fases te onderscheiden:

  1. Inrichten: uitdenken en inrichten van het logistieke proces
  2. Trainen: de juiste mensen instrueren over hun rol binnen BergOp
  3. Aan de slag: starten met BergOp
  4. Evalueren

 

Implementatie fases 1

Fase 1: Inrichten

Samen met u wordt gekeken naar de organisatiestructuur. De organisatiestructuur en eventuele onderzoeksdoelen zijn de basis voor het ontwerp van het organogram. Wij denken met u mee over het ontwerp en ondersteunen u bij het inrichten van het organogram in BergOp.

Daarnaast brengen we gezamenlijk de meetprocessen in kaart: wat willen we meten, hoe, bij wie en hoe vaak? Hiervoor kunnen ook ROM-processen ingericht worden.

Fase 2: Trainen

Standaard is een opstarttraining inbegrepen voor de medewerkers die gaan werken met BergOp en evt. ROM-processen. De training is voor hulpverleners en gedragswetenschappers, maar ook voor secretarieel medewerkers die bijvoorbeeld cliënten gaan registreren en onderzoekers die gegevens uit BergOp willen halen.

Naast deze standaard BergOp-training bieden we aanvullende trainingen aan voor verdieping in het werken met vragenlijsten en leren van effecten. Bekijk hier meer informatie over ons trainingsaanbod.

Fase 3: Aan de slag!

Als alle medewerkers weten wat hun rol is en wat van hen verwacht wordt, kan uw instelling beginnen met ROM of meten. Vanuit Praktikon heeft u een vaste contactpersoon die beschikbaar blijft voor al uw vragen, maar we staan vanaf nu aan de zijlijn.

Fase 4: Evalueren

Het is belangrijk dat u het gebruik van BergOp evalueert om zicht te krijgen op de effectiviteit. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Hoe bevalt BergOp? Wat gaat er goed, waar zitten nog aandachtspunten? Meten we wat we willen meten?

Ondersteuning op maat

Bij elke fase van het implementatieproces ondersteunen wij u bij inhoudelijke, praktische en technische vragen over het gebruik van BergOp. Na de evaluatie is het mogelijk nodig om het proces in BergOp bij te sturen. U kunt bijvoorbeeld behoefte hebben aan een extra training voor medewerkers. Ook kunt u vragenlijsten bij ROM-processen aanpassen of aanpassingen doen aan een behandeltraject omdat de resultaten van de vragenlijsten tegenvallen of omdat de respons laag is.

Bij al deze onderdelen biedt uw contactpersoon op aanvraag ondersteuning.

 

Meer lezen over het implementeren van feedbacksystemen zoals BergOp?

Wilt u graag

  • Meer informatie ontvangen over BergOp?
  • BergOp in actie zien middels een demo?
  • Een persoonlijke offerte ontvangen?

Neem contact met ons op.

Vul het formulier hiernaast in en we reageren binnen enkele werkdagen op uw bericht. Bellen kan ook:

024 – 36 15 480

Voor technische support, neem contact op met onze technische helpdesk: 

024 - 70 09 738