Waarom KOOS kiest voor BergOp

Waarom KOOS kiest voor BergOp

KOOS is een netwerkorganisatie voor specialistische jeugdhulp in de stad Utrecht. KOOS is ontstaan op initiatief van vijf jeugdzorgorganisaties als reactie op een aanbesteding. Erik Klaassen werkt als kwaliteitsadviseur bij KOOS. Hij vertelt waarom de netwerkorganisatie heeft gekozen voor BergOp als dé centrale plek voor vragenlijsten.

“Alle vijf de jeugdzorgorganisaties werkten al met BergOp. Ik kende het vanuit Youké en was zeer tevreden over het platform én de samenwerking. Ook moest een en ander snel opgezet en ingericht worden, zoals dat gaat na een aanbesteding. Het was een vanzelfsprekende stap om BergOp voor KOOS in te gaan richten.”

“Als er een nieuwe vraag of behoefte is, trek ik aan de bel en leg onze wens neer bij de contactpersoon van BergOp. Die gaat kijken wat mogelijk is. We trekken samen op in het onderzoeken van belemmeringen en oplossingen. In het uitzonderlijke geval dat iets niet kan, denkt de contactpersoon mee over hoe het dan op een andere manier wél zou kunnen. Dat samenspel vind ik echt een meerwaarde. BergOp is daarmee zoveel méér dan een plek met vragenlijsten.”

‘Meedenken, de juiste vragen stellen en snel schakelen: dat is BergOp’

“Een mooi voorbeeld vanuit KOOS is het geven van een plek aan positieve gezondheid in BergOp. Dat is namelijk één van de leidende principes van de stad Utrecht, en dus ook van onze netwerkorganisatie. Hoe integreren we het ‘spinnenweb’ van positieve gezondheid handig en efficiënt in het primaire proces en de dossiers van KOOS? Daar helpen de medewerkers van BergOp ons heel goed bij. Een ander voorbeeld was het inbouwen van de pleegzorgmonitor.”

“Voor organisaties, en zeker ook voor netwerkorganisaties die snel vorm moeten krijgen, raad ik BergOp vanuit mijn ervaring van harte aan. De medewerkers denken mee, stellen de juiste vragen en weten goed te schakelen. Voor KOOS hebben ze bijvoorbeeld ook een webinar verzorgd. Zo stond een en ander razendsnel op poten. Daarbij kun je steeds meer managementinformatie uit BergOp halen en komen er tools beschikbaar via je telefoon. Ook BergOp zelf maakt slagen.”

 

Oktober 2021

Gerelateerde Uitgelicht